Serien där många tjänar pengar

E3 är serien där 80 procent av alla som anmäler sig tjänar tillbaka sina insatser tack vare loppen i E3. Efter fjolårets nyhet E3 Chansen så kommer det nytt i år igen – E3 Bonus Vårserien.
– Bredden är ett stort fokus för oss, men det går att tjäna stora pengar i E3-serien, säger Göran Blom, vd för E3 Travlopp AB.

E3 är också serien där du förutom uttagningslopp och finaler också kan delta i 44 E3 Bonuslopp, fyra E3 Chanser och fyra E3 Revanscher. I och med att nästan 60 procent av alla Sveriges treåringar anmäls till E3 så har serien också kunnat växa de senaste åren.

– De flesta insatslopp är koncentrerade på försök och finaler där man har chansen att vinna väldigt stort. Du kan vinna stort i E3 också, men framför allt så finns det ingen annan serie där så många faktiskt tjänar pengar på att vara med. Det är vi stolta över, säger Göran Blom.

I fjol var det premiär för E3 Chansen som tillkom när uttagningsloppen till korta E3 plockades bort. I stället kördes tre lopp för hingstar/valacker och tre för ston. Minst 800 000 till vinnaren (på Romme i augusti var det en miljon till vinnarna) i E3 finalerna och minst 200 000 (på Romme var det 225 000 till vinnarna) i E3 Chansen-loppen. Det är valfritt att anmäla till E3 finalen eller till E3 Chansen.

– Vi tycker det här blev skonsammare för hästarna med detta upplägg av korta E3. Utfallet blev också mycket bra då vi fick väldigt positiv feedback, säger Göran Blom.

Årets nyhet är att E3 Bonusloppen som körs under våren också kan kvalificera hästarna till en final i Vårserien.

– Det körs elva E3-Bonuslopp i låg klass, alltså för treåringar som inte startat eller bara gjort ett fåtal starter, under våren. De tolv med mest poäng i dessa lopp kan starta i -finalen på Eskilstuna 28 maj. Där väntar 100 000 på vinnaren, säger Göran Blom.

Missa inte att anmäla din häst till E3

Anmälan görs senast den 28 februari på ditt hästägarkonto på travsport.se eller här på hemsidan.

#E3trav

Sveriges populäraste insatslopp för Europafödda 3-åriga hästar. Totalt 70 lopp i E3-serien och 18 mkr att vinna.
Banor: Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro.  Samarbetspartner:  Kalmar.