E3 är serien för alla

E3 är serien där de stora segrarna sprids ut. Där den lille tränaren kan slå den store, där den exotiska gästen bara är bäst eller där familjehästen med den enkla stammen slår alla på fingrarna. Missa inte att anmäla din häst till E3 – Sveriges största unghästserie.

Vi behöver bara gå tillbaka till förra sommaren när de långa E3-finalerna avgjordes på Bergsåker och de korta på Rommetravet.

På Bergsåker fick vi se en häst som av en del tidigt betecknades som Italiens nya stora stjärna – Expo Wise As.

– Det kan vara den bästa häst jag har tränat, sa Alessandro Gocciadoro i vinnarcirkeln på Bergsåker.

En stund senare blev det vilt hemmajubel när amatören Ola Åsebö fick se sin Coral Coger spurta till vinst. Italiens störste och mest framgångsrike tränare i finalen för hingstar och valacker och en amatör från Bergsåker i den andre. Båda stod där som vinnare.

På Romme fortsatte mångfalden. Från Jägersro kom tränaren Tomas Malmqvist och från Danmark kusken Ken Ecce. Tillsammans med sin stjärna Fiftyfour vann de killarnas final i stor stil.

Anders Djuse må vara pappa till Mattias, Martin, Mats och Magnus Djuse och det är från honom pojkarna fått sitt travintresse. På Romme fick han uppleva sin största stund som uppfödare och hästägare när hans egenuppfödda A Teaser, som tränas av Mattias Djuse och kördes av Erik Adielsson, vann stonas final.

– Det var en kompis som frågade om jag ville låna en betäckningsrätt i Flocky d’Aurcy till mitt sto efter Ganymede. Och nu står vi här. Helt otroligt, sa Anders efter segern.

E3 är serien för alla. Förutom finalerna får alla anmälda hästar chansen att vara med i 44 E3 Bonus-lopp, fyra E3 Revanscher fyra E3 Chansen. Missa inte att vara med!

Missa inte att anmäla din häst till E3

Anmälan görs senast den 28 februari på ditt hästägarkonto på travsport.se eller här på webbplatsen.

#E3trav

Sveriges populäraste insatslopp för Europafödda 3-åriga hästar. Totalt 70 lopp i E3-serien och 18 mkr att vinna.
Banor: Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro.  Samarbetspartner:  Kalmar.