Wäjersten ordnade hemmaseger

Det blev hemmaseger i E3-finalen för hingstar och valacker (V75-6) genom Daniel Wäjersten och Global Badman.
– Det har varit en stor anspänning under hela dagen, men nu känns det mest bara tomt, kommenterade segerherren.

Från start hade inte Daniel Wäjersten och Global Badman (e. Yield Boko) någon chans att blanda sig i spetsstriden. Det var istället Kim Eriksson som var först fram med Thomas Madsen-tränade Despot Power och övertog ledningen från Global Bookmaker i utgången av första kurvan. Wäjersten valde sedan att svara dödspositionen medan Despot Power inledde första 500 efter 1.10,9. Den inledande rundan avverkades efter 1.13,9.

– Jag hade kanske kunnat svara ut Kim om jag laddat max, men jag ville inte riskera något och det kändes som vi hade en häst som ändå skulle kunna blanda sig i segerstriden, sade Wäjersten.

Den sistnämnde hoppades att Despot Power skulle bli lite het där framme.

– Vi hade dessutom Örjan Kihlströms Maestro Zon i tredje par invändigt och jag körde sedan på säkerhet genom sista kurvan. Ingenting häxade under loppet, utan allt gick som jag ville, fortsatte Bergsåkerstränaren.

Det blev inte så lång tid för Wäjersten att ta in sin klart största seger hittills och 950.000 kronor i förstapris. Han skulle direkt ut och köra silverfinalen och sedan ytterligare ett lopp.

– Jag trodde kanske att jag skulle gråta och sprudla av glädje, men just nu känns det bara tomt. Det kommer kanske senare när det här är över, fortsatte Wäjersten, som ändå såg lite kommande tapetsering hemmavid framför sig:

– Den här segern kommer man att komma ihåg länge. Det kanske blir en hel vägg med Badman där hemma.

Segertiden skrevs till 1.13,0a/2140 meter och till andraplatsen höll en duktig Despot Power. Trea slutade Peter Untersteiner-tränade Furies Rain för Johan Untersteiner (fjärde invändigt) medan Örjan Kihlström fick nöja sig med fjärdepriset bakom Michael Larssons Maestro Zon.

Text: Lars-Johan Holm, Travronden
Foto: Lars Jakobsson

#E3trav

Sveriges populäraste insatslopp för Europafödda 3-åriga hästar. Totalt 70 lopp i E3-serien och 18 mkr att vinna.
Banor: Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro.  Samarbetspartner:  Kalmar.