Upprättelse för Bedazzled Sox – bara bäst i E3-finalen

Undervärderad, menar tränaren Roger Walmann. Men Bedazzled Sox fick visa på allvar att han tillhör de allra bästa treåringarna i landet. Segern i E3-finalen för hingstar och valacker blev lätt tillsammans med Torbjörn Jansson i sulkyn.

Processen gjordes kort. Från sitt innerspår fick Bedazzled Sox full gas från start och vägrade släppa någon förbi sig från start. Samtidigt som temperamentsfyllde Pure Atlas förlorade alla sina chanser i en startgalopp, fick den andra favoriten Corazon Combo trava först utvändigt om ledaren.

Den finländska talangen, som fram till nu varit obesegrad, kämpade väl men hade ingen chans att rubba på ledaren. Bedazzled Sox höll hela vägen till en enkel seger, klockad till 1.12,6 över 2140 meter auto.

Hästen som nu har sju segrar och två andrapris på sina nio starter, utökade bankkontot med två miljoner kronor genom premiechansen.

– Vilket sätt som han gör det på, bara bäst. Jag har sagt det hela tiden att det är den bästa häst som jag har, han har varit undervärderad, menade Roger Walmann som här kunde noteras för sin nionde seger i en E3-final.

En skön seger för 68-årige Torbjörn Jansson, en av svensk travsports verkliga hedersmän, som nu tog sin femte E3-seger och den första på tolv år. Senaste det begav sig var med Tamla Celeber 2010, också tränad av Roger Walmann.

– Det blev ju väldigt hård körning i 300 meter, men sedan var det ju faktiskt ganska lugnt för vår del, det kändes kanon hela tiden. Det finns så många otroligt fina hästar, men att han är en av de bästa i kullen är det inget snack om. Det är stort att få vinna ett sådant här lopp, det gör man ju inte så ofta nu för tiden, sa Torbjörn Jansson som kört hästen i varje start hittills.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

#E3trav

Sveriges populäraste insatslopp för Europafödda 3-åriga hästar. Totalt 70 lopp i E3-serien och 18 mkr att vinna.
Banor: Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro.  Samarbetspartner:  Kalmar.