Sköna revancher på Rommetravet

E3-consolation levde verkligen upp till namnet. På Rommetravet fick två odiskutabla vinnare ta revansch efter sina galoppmissar i försöken.

Både Leif Witasp och Mattias Djuse var inne på att deras hästar borde ha tävlat på lördagen (finalerna) och inte under fredagskvällen då revanscherna avgjordes. Av intrycken att döma så hade nog tränarduon en poäng.
Witasps Charmant Amok (e. Orlando Vici) brakade till ledningen direkt och var helt överlägsen när tolv ston jagade revansch efter sina försöksmissar i korta E3.
– Hon var lika fin i dag som senast. Då blev det ett olycksfall i arbetet i samband med en situation i första sväng. Det var skönt att få revansch nu, sade Leif Witasp i vinnarcirklen.
Segern var Charmante Amoks andra och den togs i den elfte starten.
– Hon kommer mer och mer och har utvecklats konstant hela året. Håller hon sig så här fräsch och fin så får vi prova i större sammanhang framöver.
Segertiden skrevs till 1.12,4a/1.640 meter.
När hingstarna och valackerna gjorde upp i E3 Consolation hamnade Mattias Djuse i dödens tillsammans med Mr Deavuville
(e. Prodigious). Där förivrade han sig inte utan satt lugn och kom upp jämnsides med ledande Xita Lavec först i slutsvängen – och sedan var det över när Djuse lättade på tömmarna och körde Mr Deauville till en enkel seger på 1.13,5a/1.640 meter.
– Han vann ju jättelätt trots att han fick gå utan rygg hela loppet. Den här borde vara med i finalerna i morgon egentligen. Det var surt att han hoppade efter ett par hundra meter senast när han fick grusstänk på sig.
Båda vinnarna belönades med 80.000 kronor.

//www.travronden.se

#E3trav

Sveriges populäraste insatslopp för Europafödda 3-åriga hästar. Totalt 70 lopp i E3-serien och 18 mkr att vinna.
Banor: Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro.  Samarbetspartner:  Kalmar.