Så kördes E3-försöken för ston

Uttagningslopp 1

Magic Madonna och Janne Korpi hittade till ledningen och fick Lutfi Kolgjini och Afrodite Face på utsidan. Ingen av dessa hade något med segerstriden att göra. Istället var det hästarna som attackerade via spåren som gjorde upp. Bäst gick Mattias Djuse-tränade Al’s Starlicious (e. Prodigious) tillsammans med Mats E Djuse. Hon satt som tvåa i tredjespår under slutrundan och kunde hålla undan säkert för en starkt avslutande Impala Am. Segertiden landade på 1.13,5a/2140 meter. Trea i mål blev Jörgen Westholms Ninepoints Candy efter ett lopp i rygg på ledaren.

Uttagningslopp 2

Ledningen var inte guld värd i andra uttangingsloppet heller. Där hamnade Magnus A Djuse och Florence Ima. Det räckte inte för en finalplats. På upploppet var det utvändige Black Magic Eyes som hade grepp innan favoriten Rihanna W.I (S.J.’s Caviar) och Jorma Kontio tog över sista biten och vann. Det efter en slutsväng i tredjespår. Klockan stannade på 1.12,9a/2140 meter. Timo Nurmos tränar vinnaren och Reijo Liljendahl tränar tvåan Black Magic Eyes. Bakom den duon tog Anders Eriksson-tränade Global Courtesy hand om tredjeplatsen.

Uttagningslopp 3

Red Lady Express (e. Readly Express) och Björn Goop blev stoklassens första försöksvinnare från spets. Ekipaget lyckades försvara innerspåret från start och sedan blev segern säker. B-tränaren Christian Persson står bakom den talangfulla treåringen som vann på 1.12,7a/2140 meter. Andraplatsen gick till Per Nordström och Good Vibes som kördes utvändigt om vinnaren. Där bakom blev det hårt om tredjeplatsen mellan Oskar J Andersson-tränade Bouillabaisse och Jerry Riordans Ain’t Misbehavin. Den duellen vanns av Bouillabaisse som fick ett lopp i rygg på vinnaren.

Uttagningslopp 4

E3-kungen Svante Båth presenterade en vinnare i det fjärde uttagningsloppet. I vanlig ordning satt Erik Adielsson i sulkyn och den här gången gjorde han det bakom den knappa favoriten Glorious U.M. (e. Donato Hanover). Ekipaget tog sig till ledning omgående och sedan hade hästen inga problem att gå undan när Global Countess och Magnus A Djuse tog upp jakten på upploppet. De fick nöja sig med en andraplats efter ett lopp i andra utvändigt. Trea blev Claes Sjöström och One Night Only. Glorious U.M. vann på 1.13,3a/2140 meter.

Uttagningslopp 5

Ytterligare en fullträff blev det för Svante Båth och Erik Adielsson. I det sista uttagningsloppet lyckades kusken placera favoriten Lacille Boko (e. Readly Express) i ledningen. Sedan blev den en ren upploppsduell mot Björn Goop-tränade Bright Crystal som bjöd på en vass avslutning med barfotabalans. Ledaren fick bekänna färg när hon svarade ärligt hela vägen in. Segertiden blev 1.13,5a/2140 meter. Bakom den duon tog Mattias Djuse och La Fille de Niky hand om tredjeplatsen.

E3 Final – Ston Grupp I, Int.

2140 meter bilstart

1 Red Lady Express – Jepson C J
2 Lacille Boko – Adielsson E
3 Al’s Starlicious – Djuse M E
4 Glorious U.M. – Ohlsson U
5 Black Magic Eyes – Kihlström Ö
6 Bright Crystal – Goop B
7 Impala Am – Wäjersten D
8 Global Courtesy – Eriksson A
9 Rihanna W.I. – Kontio J
10 Good Vibes – Nordström P
11 Global Countess – Djuse M A
12 Bouillabaisse – Andersson O J

På bilden: Red Lady Express och Björn Goop vinner det tredje uttagningsloppet från ledningen. Foto: TR BILD.

#E3trav

Sveriges populäraste insatslopp för Europafödda 3-åriga hästar. Totalt 70 lopp i E3-serien och 18 mkr att vinna.
Banor: Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro.  Samarbetspartner:  Kalmar.