Revansch för Svecak Palema

Svecak Palema har visat talang under året.
I måndags fick hon avsluta säsongen med en fin seger.

I somras tog Svecak Palema tre raka segrar under juli och augusti månad. Sedan dess hade det inte blivit några fler fullträffar fram till säsongens sista framträdande i Karlstad. Då kunde Mikael J Andersson hitta andra utvändigt i E3-revanschen för stona på Färjestadstravet.
Väl där kunde Mikael J Andersson spara på krafterna samtidigt som ledande M.B.S.Pretty Girl och Johan Untersteiner avverkade första 1000 meterna på 1.13,8 med Mellby Harissa på utsidan.
Den senare kunde koppla grepp i slutsvängen samtidigt som Mikael J Andersson kunde vänta med att styra på i tredje fram till utgången av sista sväng.
Då avgjorde Svecak Palema på ett par steg och bara lämnade konkurrenterna. Segermarginalen skrevs till sju längder och klockan stannade på 1.13,9a/2140 meter.
– Äntligen fick det stämma för henne. Det har varit lite stolpe ut de sista loppen och hon hade lika gärna kunnat vara i Oaksfinal med lite bättre stäm, sa segerkusken Mikael J Andersson till Kanal 75.
Han har höga tanka om Pär Hedbergs häst.
– En vinter på den här då blir det åka av sen. Det är en riktigt motor i den här. Tekniken börjar komma mer och mer – det kan bli kul, fortsatte Andersson.
Segern i E3-revanschen var värd 150 000 kronor, vilket innebär att Svecak Palema stänger sin debutsäsong med fyra segrar på tolv starter och 385 500 kronor på kontot.

// www.travronden.se

#E3trav

Sveriges populäraste insatslopp för Europafödda 3-åriga hästar. Totalt 70 lopp i E3-serien och 18 mkr att vinna.
Banor: Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro.  Samarbetspartner:  Kalmar.