Monsteruppvisning av Expo Wise As i E3-försöken – ”Han är bästa hästen i mitt liv”

Alessandro Gocciadoro fick som enda tränare med tre hästar till E3-finalerna. Expo Wise As imponerade våldsamt vid en överlägsen seger i uttagningsloppet för hingstarna och valackerna. Segertiden skrevs till 1.12,2 och Gocciadoro tog till stora ord efter segern och utbrast att det är den bästa häst han har tränat och kört någon gång. ”För första gången i livet har jag en champion. Han är magnifik och den bästa hästen i mitt liv”, sa italienaren.

Färjestad var värd för uttagningsloppen till E3 under måndagskvällen och det kördes totalt nio lopp för hingstarna/valackerna respektive stona. Alessandro Gocciadoro satte sin prägel på uttagningsloppen och kvalade in tre hästar till finalerna. Det bästa sparades till sist och Expo Wise As bjöd på en fenomenal uppvisning när han i det avslutande loppet på V64 var totalt överlägsen. Efter en vid förstasväng ute i spåren körde Gocciadoro offensivt och dundrade till ledningen ut på den första långsidan. Därefter bara växte avståndet ner till övriga fältet när Expo Wise As ångade på i ett hårt tempo. Han var helt ensam på plan och att han svarade för dagens prestation på Färjestad är ett understatement. Den treårige hingsten efter Ready Cash närmast joggade hem segern och frågan är vad som månde bliva av detta superlöfte. Alessandro Gocciadoro utbrast direkt i segerintervjun att det är den bästa häst han tränat och kört någonsin. Sedan i intervjuen i vinnarcirkeln på Färjestad tillade han även att han har två stjärnhästar i Vivid Wise As och Vernissage Grif, men att han aldrig har haft en så här bra treåring någon gång och att det är den bästa häst som han har tränat och kört.

– Första gången jag körde honom kände jag att det var en champion. Han är magnifik och top, top, top. Han är den bästa hästen i mitt liv, sa Gocciadoro vars skjutare blir storfavorit i finalen om några veckor på Bergsåker. Gocciadoro fick välja startspår först och valde bricka tre i finalen och menade på att det är ett perfekt startspår för hästen.

Enkel spetsseger för Esperia Font

I loppet innan segrade Alessandro Gocciadoro med sitt treåriga sto Esperia Font som vann enkelt från ledningen i en mycket snabb avslutning. Han hade dessförinnan även kvalat in Esmeralda Bez, som dock fick ge sig som storfavorit mot vasst spurtade Käraste Sisu som vann för Mika Forss. Men Esmeralda Bez klarade andraplatsen.
Robert Bergh-Capricon Trot svarade för bra insats när han vann från ledningen för Björn Goop i V64-2.

Knickers Sisu riktigt rejäl efter flera tryckare

Och en riktigt rejäl insats gjorde Mattias Djuse-tränade Knickers Sisu som höll undan från ledningen efter att ha fått flera tryckare under vägen tillsammans med Magnus A Djuse.

Fredrik Wallin-tränade Global Etalon vann säkert från ledningen och tog sin tredje raka seger tillsammans med Jorma Kontio.

Dubbla tränarsegrar för Reijo – krafter kvar för båda

I dagens inledande uttagningslopp innan V64 tog sin början fick Reijo Liljendahl se två av sina hästar vinna i övertygande stil. Först Eteria som kördes tidigt till ledningen av Ulf Ohlsson och vann med krafter kvar i ett av uttagningsloppen för ston. Och därefter vann Ulf Ohlsson med Liljendahl-tränade Epsom As, som i senaste starten tog hem miljonloppet Breeders Course, hur enkelt som helst och hade till och med mycket krafter kvar i mål enligt segerkusken. 

En obesegrad häst är med i E3-finalen för ston,  och det är Kinglet Bird, som tränas och kördes till seger av Janne Korpi. Det var hästens fjärde raka triumf och hon vet ännu så länge inte hur det känns att förlora.
E3-finalerna körs den 1 juli på Bergsåker, med en miljon kronor i förstapris i vardera lopp (dubbla prispengar för de hästar som är premiechansade).

Final E3 hingstar och valacker

2140 auto
Häst – tränare1) Capricon Trot – Robert Bergh
2) Global Etalon – Fredrik Wallin
3) Expo Wise As – Alessandro Gocciadoro
4) Epsom As – Reijo Liljendahl
5) You To Class – Markus B Svedberg
6) King Of Twilight – Magnus Dahlén
7) Dream Combo – Pekka Korpi
8) Kingen Mearas – Svante Båth
9) Immortal Doc – Fredrik Wallin
10) Flotilla – Roger Walmann
11) Maco Toro – Mattias Djuse
12) S.G.Dracarys – Roger Walmann

Final E3 ston

2140 auto
Häst – tränare
1) Kinglet Bird – Janne Korpi
2) Eteria – Reijo Liljendahl
3) Knickers Sisu – Mattias Djuse
4) Käraste Sisu – Petri Salmela
5) Esperia Font – Alessandro Gocciadoro
6) Karma Mearas – Svante Båth
7) Elisabeth Bar – Jerry Riordan
8) Elegance Kronos – Björn Goop
9) Esmeralda Bez – Alessandro Gocciadoro
10) Coral Coger – Ola Åsebö
11) Willa Explosive – Johan Untersteiner
12) Kitty Mearas – Jasmine Ising

Michael Carlsson, Kanal 75

#E3trav

Sveriges populäraste insatslopp för Europafödda 3-åriga hästar. Totalt 70 lopp i E3-serien och 18 mkr att vinna.
Banor: Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro.  Samarbetspartner:  Kalmar.