Italiensk uppvisning i E3

Expo Wise As stod i en klass för sig i årets första E3-final. Italienaren utklassade motståndet från ledningen och tog sin sjätte raka seger.

– Det är mycket känslor nu. Det är min första grupp I-seger i Sverige – tack Expo Wise As! sa supertalangens tränare och kusk Alessandro Gocciadoro.

Bergsåker i Sundsvall stod värd för årets första E3-finaler och i den för hingstar och valacker bjöd Expo Wise As på uppvisning. Efter en lugn start fick han överta ledningen i utgång av första sväng och därmed var all dramatik över. Det första varvet avverkades på kilometertiden 1.13,3 och när Alessandro Gocciadoro bad sin enastående treåring öka farten i slutkurvan dundrade han ifrån motståndet på lätta hovar.

– Det var lite stökigt i starten men hästen var lugn och jag höll mig också lugn. Sedan kunde vi lugnt köra till ledningen och därefter var allt bra, sa Alessandro Gocciadoro.

Segern togs på kilometertiden 1.12,4 över 2 140 meter med autostart och förstapriset uppgick till en miljon kronor.

– Jag var inte ute efter att köra fort i dag utan det gällde bara att vinna. Jag är väldigt, väldigt glad nu. Den här hästen är framtiden. Jag tycker väldigt mycket om honom och hoppas att han blir en champion, sa Gocciadoro.

Tvåa blev starkt avslutande S.G.Dracarys och Epsom As höll till tredjeplatsen efter att ha fått den otacksamma uppgiften att trava som första häst i andraspår.

Ola Johansson, Kanal 75

#E3trav

Sveriges populäraste insatslopp för Europafödda 3-åriga hästar. Totalt 70 lopp i E3-serien och 18 mkr att vinna.
Banor: Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro.  Samarbetspartner:  Kalmar.