Isabell Eriksson – Sundbyholm vann på hemmaplan det fjärde E30-försöket

Isabell Eriksson vann det fjärde E30-försöket med Dallas Brick på hemmaplan – Sundbyholm den 15 juli. Jag når henne via telefon på en travdag i Oviken och får en energifull Isabell i luren. Hon är på semester i föräldrahemmet och passar naturligtvis på att köra ett par lopp åt pappa, Åke Eriksson

”Det var fantastiskt kul att vinna E30 på Sundbyholm, V86-lopp dessutom! Jag fick ett bra lopp. Det blev ett litet ovanligt ungdomslopp där alla ville köra på innerspår. Det löste sig dock perfekt för mig med bra tempo från spår 14 och jag kände i sista sväng att det här kan gå vägen”.

”Det var extra kul att få chansen att köra åt Philip Di Luca Wahlström. Jag lärde känna Philip på Wången och han gör ett bra jobb med stallet, med fin statistik. Jag beundrar de som vågar satsa och han bra koll på hästarna. Dallas Brick är ju lite speciell, men jag fick värdefulla körtips av Philip innan loppet och det stämde precis”.

Hur hamnade du i travet?

”Jag är född in i det. Pappa har tränarlicens och mina föräldrar har alltid haft travhästar så länge jag varit med i bilden. Jag har ju turen att få köra pappas hästar i lopp och det ger mig ju värdefulla erfarenheter. Pappa har byggföretag, mamma städfirma och hästarna därutöver, vana att jobba hårt för att komma någonstans och det har jag lärt mig mycket av”.

Pappa har Östersund som hemmabana och du är född i Vemdalen. Hur hamnade du i Strängnäs?

”Efter Wången började jag jobba åt Stall Zet. Jag hade fem jättefina år hos Daniel Redén. Jag ville dock skaffa mig olika erfarenheter, så nu har jag varit ett tag hos Marcus B Svedberg. Två framgångsrika stall som jag trivs mycket bra med”.

Hur ser du på framtiden?

”Jag har inte tänkt så mycket på egen karriär inom travet tidigare, men nu börjar det växa fram lite idéer så smått. Jag har ju skaffat mig värdefull kunskap och erfarenheter från två bra stall. Vi får se vad jag kan göra med det så småningom”.

Vad vill du skicka med till E3-styrelsen?

”Jättebra med E30-ungdomsserien. Det är viktigt att lyfta de yngre i sporten. Där gör E3 ett jättebra jobb”.

Nu är du kvalificerad till finalen på Romme den 15 augusti, men med lite dubbla känslor, kanske?

”Ja, jag åkte på en avstängning fram till den 21 augusti för en andra förseelse. Så det känns ju inte så bra. Pappa har en häst som skulle kunna starta. Men regler är ju regler, så det får också bli en erfarenhet. Det är bara att fortsätta kämpa på”, säger en lika energifylld och glad kusk.

Man anar dock en lite besviken och sammanbiten Isabell. Och vi kommer nog få se mycket mer av denna kusk i framtiden.

Återstående E30-lopp: Färjestad 3 augusti och Bergsåker 6 augusti. Final Romme 15 augusti.

E30 är en serie med sju uttagningslopp samt final för körsvenner med B- eller K-licens som inte haft A-licens och som är födda 1990 eller senare och som körde högst 100 sulkylopp 2019.

OBS! Både ettan och tvåan i mål från E30-loppet på Sundbyholm, Isabell Eriksson och David Grundmann, är avstängda 15 augusti när finalen körs på Romme och därmed är trean och fyran från loppet, Isac Lindberg och Sophia Olsson Jacobsen kvalificerade för finalen.

Följande är hittills kvalificerade för finalen: Linn Stolt, Andreas Lövdal, Jim Eriksson, Martina Jonsson, Stian Stoum, Johanna Lind, Isac Lindberg, Sophia Olsson Jacobsen, Tyler Mifsud och Alex Persson.

Text: Jörgen Carlström
Bild: Kanal 75

#E3trav

Sveriges populäraste insatslopp för Europafödda 3-åriga hästar. Totalt 70 lopp i E3-serien och 18 mkr att vinna.
Banor: Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro.  Samarbetspartner:  Kalmar.