Fortsatt starkt intresse för E3!

Intresset från hästägare och tränare för E3 Travlopp AB är fortsatt starkt. 28 februari gick anmälningstiden ut för första insatsen till E3 2023 och det är glädjande starka siffror.

Över 59% av svenska kullen är anmälda till loppen 2023, vilket är nytt rekord för E3. Detta till året då korta E3 körs med ett nytt upplägg utan uttagningslopp. Totalt anmäldes 1.751 hästar och 1.593 av dem är svenskfödda.

”Det här visar att E3:s varumärke är starkt och gör oss arrangörsbanor fortsatt taggade att jobba för vårt unika koncept. Vi får återigen tacka alla som vill vara med”, säger Göran Blom, VD för E3 Travlopp AB.

E3 är Sveriges största treåringsserie och i årets finaler 2022 tävlar hästarna om en miljon kr i förstapris. Då ingår även långa E3 i Premiechansen både för ston och hingstar/valacker med möjlighet till dubbla prispengar. I korta E3 är det nytt för i år att det kommer att vara högst tio startande i uttagningsloppen och finalerna för att få en mer sportslig rättvisa när det handlar om kort distans.

Uttagningslopp och finaler 2022

Långa E3
Uttagningslopp Bergsåker 16 juni. Finaler Eskilstuna 2 juli.

Korta E3
Uttagningslopp Gävle 4 augusti. Finaler Örebro 20 augusti.

Bredden i E3:s tävlingsutbud är en styrka där vi utöver uttagningslopp och finalmeeting kör 44 E3-bonuslopp och tre E3 Revanscher. Vi tävlar om minst 18 miljoner kr och ca 80% av de startande hästarna i E3-serien tjänar sina insatser tillbaka.

E3:s arrangörsbanor är Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro med Kalmar som samarbetsbana.

#E3trav

Sveriges populäraste insatslopp för Europafödda 3-åriga hästar. Totalt 70 lopp i E3-serien och 18 mkr att vinna.
Banor: Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro.  Samarbetspartner:  Kalmar.