Following vann korta E3-finalen

När två träter vinner en tredje. Det kan Stefan Melander och Björn Goop skriva under på efter att barfotaspringande Following vunnit korta E3-finalen på Örebro. ”Jag trodde barfota skulle ha stor effekt på honom”, sade Björn Goop till Kanal 75.

Spetsstriden i öppna E3-klassen avgjordes tämligen omgående då Pekka Korpi höll upp innerspåret med Corazon Combo och Torbjörn Jansson och Bedazzled Sox fick nöja sig med positionen utvändigt om denne.

Första 500 meterna gick efter 1.08,9 och ytterligare 500 meter senare attackerade Björn Goop hastigt med Stefan Melanders Following (e. Nuncio) från tredje par utvändigt. In mot upploppet var det tre hästar i bredd men den finske ledaren fick tidigt hissa vit flagg.

I stället för en duell mellan honom och Bedazzled Sox blev det en tuff fight mellan den sistnämnde och Following där Björn Goop lyckades få treåringen först precis på linjen och vann på 1.10,9a/1.609 meter.

– Det stod och vägde hela tiden men vi lyckades ta honom i sista steget. Efter försöket sade jag till Stefan att han kan gå barfota, han kändes så fin och jag trodde på en stor effekt, sade Björn Goop till Kanal 75.

Following har spännande historia – Nuncio-sonen är uppfödd av Stefan Melander och skickades till USA där han inledde tävlingskarriären. I våras kom han tillbaka till Sverige och i fjärde starten vann han alltså en grupp I-löpning. Segern, som var värd en miljon kronor, gör att han är Nuncios bästa avkomma hittills.

Björn Goop tog tredje grupp I-segern på åtta dagar.

– Riktig ketchupeffekt, en fantastisk vecka, sade han till Kanal 75.

Andrapriset till Bedazzled Sox och tredjeplatsen till Corazon Combo.

– Han gjorde ett fantastiskt lopp, jag kan inte vara annat än nöjd, sade Roger Walmann till Kanal 75.

Travronden.se

#E3trav

Sveriges populäraste insatslopp för Europafödda 3-åriga hästar. Totalt 70 lopp i E3-serien och 18 mkr att vinna.
Banor: Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro.  Samarbetspartner:  Kalmar.