”En storseger innan jag lägger ner”

Lika lycklig tycktes Reijo Liljendahl, som står i begrepp att inleda en ny karriär på andra sidan Atlanten och nu fick sätta ett sista avtryck på sin långa gärning inom svensk travsport. Treåriga Face Time Bourbon dottern Screen Time Limit vann på segertiden 1.13,3/2140 meter bilstart.

Detta sedan Ulf Ohlsson ”stulit” E3-finalen för ston genom att köra till front med Screen Time Limit. dämpa till 1.21-fart i 300 meter och varva 1.14,8 – rena promenadtempot sett till övriga lopp och de blixtrande förutsättningarna på Färjestad.

– Det är lite känslosamt den här segern. Jag har meddelat att jag ska försöka ta en storseger innan jag lägger ner den svenska rörelsen, och nu kom den. Det är trevligt för ägarna som satsat och trott på mig och satt många bra hästar i min träning. Jag har trott på den här hästen hela tiden. Hon är stark och rejäl och har tålt träningen, förklarade Liljendahl medan körande Ohlsson fyllde i:

– Det är klart att man inte trodde på det här scenariot på förhand. Men hon öppnade bra och jag kunde köra väldigt sakta genom första kurvan och ändå överta ledningen. Sedan fortsatte det att gå väldigt sakta första varvet. Det passade oss perfekt, för hon är snabb i benen.

Den enda som verkade uppfatta att loppet gick så långsamt var Erik Adielsson som revanscherade missen med Magic In genom att knipa andrapriset bakom Ola Åsebös Pretty Be Linda, via tredjespår fram utvändigt om ledaren.

Obesegrade S.G.Empress straffade ut sig med tidig galopp medan högmeriterade favoriten Oriana Boko körde avvaktande och fick nöja sig med bronset trots en 1.09-avslutning i spåren sista 700 meterna.

Robin Johansson, Kanal 75

#E3trav

Sveriges populäraste insatslopp för Europafödda 3-åriga hästar. Totalt 70 lopp i E3-serien och 18 mkr att vinna.
Banor: Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro.  Samarbetspartner:  Kalmar.