E30: Shut Up And Dance tystade motståndarna

Finalen i E30 blev en fartfylld tillställning på Dalatravet Romme i Borlänge. Kusken Oskar Florhed svarade för en fin styrning när han gled undan till en säker tillsammans med Shut Up And Dance.

E30 är en serie för körsvenner på väg upp i karriären. Körsvennerna har antingen en B- eller K-licens, har inte haft A-licens, och de är födda 1990 eller senare och som körde högst 100 sulkylopp 2019.

I vintras avgjordes det första av sju uttagningslopp till E30 på Gävletravet och under det gångna året har det varit uttagningslopp på samtliga E3-banor. I lördags var det äntligen dags för final – ett 14 hästar starkt fält körde upp bakom startbilen på Romme-travet.

Ludwig Wickman sände stoet Lamona Håleryd till spets från ett åttondespår bakom startbilen och ekipaget drog i ett hårt tempo. Första 1000 metrarna avverkades efter snabba 1.11,5 vilket ledde till att krafterna ebbade ut för ledarhästen vid ingången till sista sväng. Oskar Florhed hade serverat sin häst Shut Up And Dance en fin resa mestadels i andra- och tredjepar utvändigt. På sista bortre långsidan gav han sin häst anfallsorder och även om Mercedes och Martina Jonsson närmade sig något över upploppet blev det en säker seger för Shut Up And Dance och Oskar Florhed på tiden 1.12,6/2140a.

Shut Up And Dance belönades med 40 000 kr för segern och kusken Oskar Florhed med ett stipdenium värt 20 000 kr.

Text: TR Media
Foto: Maria Holmén/TR Bild

#E3trav

Sveriges populäraste insatslopp för Europafödda 3-åriga hästar. Totalt 70 lopp i E3-serien och 18 mkr att vinna.
Banor: Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro.  Samarbetspartner:  Kalmar.