E3-knall av No Matter efter dramatik

Zara Kronos, Aria och Indiana Boko försvann i en galoppfylld inledning. Då klev No Matter och Erik Adielsson fram och skrällde hem segern i E3-finalen för ston.
– Det var en överraskande utveckling, det kan man lugnt säga, sa tränaren Svante Båth.

 

Foto: TR BILD

Ja, det blev dessvärre en mycket stökig inledning på E3-finalen. Zara Kronos lyckades hålla upp ledningen men när Indiana Boko galopperade utvändigt in mot första kurvan tog favoriten själv i med en galopp. Det blev trångt bakom och i efterspelet galopperade Racing Brodda och Aria.
No Matter (e. Explosive Matter) stod däremot på benen och nådde spets i första sväng. Erik Adielsson visade sedan med all tydlighet att han ville fortsätta köra där.
– Det var tre stycken som galopperade väldigt nära oss och det var bra gjort av hästen att lösa det. När vi fick ledningen var jag sugen på att prova.
Andrahandsfavoriten Aleppe Pine och Kenneth Haugstad landade i dödens och sedan hände absolut ingenting. Varvet passerades på i sammanhanget löjliga 1.14,2 och det skulle bli en snabb avslutning på loppet.
Mika Forss försökte i tredjespår med Staro Miami med 600 kvar och tog sig förbi Aleppo Pine på upploppet, men åt vinnaren fanns inget att göra åt.
Och någon större dramatik blev det inte. No Matters, som gick barfota runt om för första gången, fredade sig enkelt mot och stack undan med krafter kvar med en längd till godo på 1.12,5a/1640 meter.
– Jag behövde aldrig dra norsken och det kändes nästan lite overkligt på upploppet. Det är inte ofta man vinner stora lopp när man står i 25 gånger pengarna.
Tränaren Svante Båth går aldrig att räkna bort i E3-sammanhang och det visade han på nytt denna lördag.
– Det var lite överraskande utveckling, det kan man lugnt säga. Det fanns lite sparat i henne inför loppet och vi gjorde en del förändringar, men med så många bra hästar i fältet kändes det svårt på förhand. Men det är ju trav vi kör, konstaterade Båth.
Tvåan Staro Miami kom i mål på 1.12,6 och Aleppo Pine på 1.12,7. Bakom tog Luce Axe hand om fjärdeplatsen före Flash Am och Global Wild Card.

//www.travronden.se

#E3trav

Sveriges populäraste insatslopp för Europafödda 3-åriga hästar. Totalt 70 lopp i E3-serien och 18 mkr att vinna.
Banor: Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro.  Samarbetspartner:  Kalmar.