Dubbelt Ohlsson i Consolation

Ulf Ohlsson tog hem båda E3 Consolation på Bergsåker. 
Först styrde han in Kashmary Night från ledningen till en överlägsen seger i stoloppet. 
Samma segerrecept använda han sig utav bland hingstarna där Diamonds Lucky vann efter en hård upploppsstrid.
Som avslutning på tävlingskvällen körde sedan Daniel Selin hem E30-försöket med Spero Ducere.


Bergsåker inledde sitt dubbeltrav med att köra E3 Consolation.
Kashmary Night var bara bäst när hon vann E3 Consolation för ston. Hon öppnade blixtsnabbt bakom bilen och tog direkt hand om ledningen. Efter en inledning i 1.11-fart första halvvarvet fick hon dämpa tempot. När det var sjuhundra meter kvar attackerade favoriten Calamara’s Girl från andra par utvändigt. Men hon kom aldrig hotande nära för över upploppet stack Kashmary Night bara undan till en överlägsen seger. Vinnartiden för den Reijo Liljendahl-tränade hästen blev 1.13,9/2140a och förstapriset var 80 000 kronor. En klart övertygande insats.
- Det kändes bra i dag. Det gick fort ingången till kurvan och det blev en snabb öppning. Men hon kändes väldigt stark och har en lätt och fin gång. Hon är fin att köra, berömde segerkusken Ulf Ohlsson.

Kashmary Night.
Foto: KANAL75

I E3 Consolation för hingstar och valacker blev det en rejäl upploppsstrid mellan ledande Diamonds Lucky och Gilbert Bris. Den sistnämnde kom med mycket bra fart och pressade hårt under slutrundan. Han utmanade rejält upploppet ner men Diamonds Lucky försvarade sig med näbbar och klor och vann på tiden 1.14,7/2140a. Tränar gör Bergsåkersamatören Ola Åsebö.
- Han har gått väldigt bra på slutet men är inte klockren i aktionen. Uffe kom med bra fart (Gilbert Bris) och jag hade väl ändå koll på läget, men han är inte klockren i aktionen och jag ville köra på säkerhet och ta hem honom. Olas hästar går jättebra för dagen och det är kul, sa Ulf Ohlsson.
Tävlingarnas sista lopp var uttagningsloppet för E30 – Ungdoms-/Lärlingslopp. Där var det Daniel Selin som drog det längsta strået med Claes Sjöström-tränade Spero Ducere på tiden 1.16,4a/2 640 meter. Tvåa slutade Dior Silvåkra körd och tränad av Anna Charlotta Bergström.
Vinnaren Spero Ducere ägs av Stall Progress och är uppfödd av L Brolin Läkartjänst AB, Sundbyberg.
// KANAL75

#E3trav

Sveriges populäraste insatslopp för Europafödda 3-åriga hästar. Totalt 70 lopp i E3-serien och 18 mkr att vinna.
Banor: Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro.  Samarbetspartner:  Kalmar.