Dubbelt Djuse och familjelycka i E3-finalen för ston

Det blev familjelycka i vinnarcirkeln efter att A Teaser skrällvunnit E3-finalen för ston. Tränaren Mattias Djuse hade fyra hästar med i loppet, och lade beslag på de två första platserna.

Först i mål var A Teaser som spurtade till seger för Erik Adielsson och precis på mållinjen tog sig förbi Larah Westwood och storfavoriten Kinglet Bird. Detta efter att ledande Kinglet Bird fått press i ledningen av utvändige Esmeralda Bez som sett till att tempot hållits uppe. I rygg på ledaren satt A Teaser och i andra par utvändigt Larah Westwood. Den sistnämnda tog sig fram utvändigt om ledaren i sista sväng, och samtidigt fick A Teaser chansen vid upploppets början. Över målrakan kom tre hästar stormande sida vid sida den sista biten och precis före mål hann A Teaser förbi stallkamraten Larah Westwood. Segertiden blev det tangerande löpningsrekordet 1.10,9/1640a och förstapriset var en miljon kronor.

Vid sidan av banan stod en rörd tränare Mattias Djuse efter att familjehästen A Teaser vunnit, som ägs och är uppfödd av hans mamma och pappa (Hästshopen i Östersund AB).

– Det här var häftigt. En riktig dröm. Hon är en ”gratishäst” som vi har haft i träning hela tiden. Jättekul för mamma och pappa, sa Mattias Djuse.

”Jag får ge hästen all heder”

Segerkusken Erik Adielsson strödde superlativer över A Teaser.

– Jag får ge hästen all heder att hon fixade en sidoförflyttning och ändå kunde accelerera inne på upploppet. Hon öppnade även väldigt kvickt och visade fin uppfattning i starten. Jag visste inte hur mycket Örjan och Magnus hade att åka med samtidigt som min häst kändes jättefin. Det var en lättsam häst att köra, sa Erik Adielsson och berömde även tränaren Mattias Djuse som fortsätter att fira stora framgångar.

– Jag tycker att Mattias resultat talar för sig själva. Han har 125 hästar träning och det är otroligt att han har tagit de här stegen som han har gjort mest hela tiden, sa Adielsson.

Örjan Kihlström var nöjd med Kinglet Bird som alltså blev trea och knappt slagen.

– Hon gick jättebra och fick en lite het häst på utsidan så det blev tufft men hon kämpade på jättebra.

Michael Carlsson/Kanal75

#E3trav

Sveriges populäraste insatslopp för Europafödda 3-åriga hästar. Totalt 70 lopp i E3-serien och 18 mkr att vinna.
Banor: Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro.  Samarbetspartner:  Kalmar.