Capitol Hill slog till vid rätt tillfälle

Foto: KANAL75

Denne Svante Båth. Framgångarna med unghästarna verkar inte nå några gränser. I E3-sammanhang har han lyckats riktigt bra genom åren och i korta E3 blev det seger i både sto- och hingst/valack-klassen.
Svante Båth hade tre hästar med i loppet för hingstar/valacker. Van Kronos var mest betrodd, men denne galopperade från början och försvann således direkt från segerstriden. Joakim Lövgrens Executive Caviar fick en riktig strulresa långt bak i kön, samtidigt som tredjehandsfavoriten Lucifer Lane satt i dödens i stentufft tempo. Med allt strul för favoriterna, var det inte konstigt att en skräll kom att få rubrikerna efteråt. Capitol Hill och Ulf Ohlsson spurtade ner sina konkurrenter och vann till slut säkert. Det var hästens första seger i karriären, men han är jämnheten själv. Nio starter har nu gett en seger, sex andrapris, en tredje- och en fjärdeplats. Äger Capitol Hill gör Stall Concho HB & AB Corpus Christi, skötare är Elin Nordqvist.
– Hästen gjorde det jättebra. Jag körde honom i förra E3-finalen också och då gick han starkt, så nog visste jag om att hästen var bra, men att det sedan ska räcka till vinst, det kanske var att ta i. Det löste sig på fint sätt och det här var kul. Svante har jag kört åt länge och han har fantastiskt fina unghästar, så det är bara att buga och bocka, sade Ulf Ohlsson efteråt.
Segertiden blev 1.11,8a/1.640 meter och vinsten var värd 925.000 kronor.
Tvåa i loppet slutade Pekka Korpis Twist Of Fate (e. S.J.’s Caviar) efter fin avslutning, trea slutade återkommande Van Kronos (e. Timoko).
//www.travronden.se

#E3trav

Sveriges populäraste insatslopp för Europafödda 3-åriga hästar. Totalt 70 lopp i E3-serien och 18 mkr att vinna.
Banor: Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro.  Samarbetspartner:  Kalmar.