Busenkelt för Aetos Kronos

Flera årgångstoppar infriade förväntningarna när uttagningsloppen till korta E3 avgjordes på Bergsåker. Global Adventure, Belker, Aetos Kronos och Mascate Match heter ett axplock av finalisterna.

E3 – hingstar och valacker – försök 1:
Svampenvinnaren Global Adventure (e. S.J.’s Caviar) var med som fjärde häst inledningsvis och Erik Adielsson placerade sedermera Svante Båths häst i andra utvändigt. Den positionen behöll man till ingången av sista sväng. När Adielsson lyfte ut Global Adventure i tredjespår bet det bra och treåringen kopplade enkelt segergreppet. Han kom i mål på 1.11,3a/1640 och noterades för sin elfte seger i karriärens 13:e start.
– Det var hård körning i början och då var det bara för oss att hitta ned i banan. Jag tycker att jag fick sitta kvar i andra utvändigt länge nog. Han fick gå ett helt varv i rygg och det är han inte van vid utan han brukar vara den som får gå först. Han kändes spänstig och fin. Treåringar som går en 1.11-tid i handen växer inte på träd, säger Erik Adielsson.
Vidare till final:
Häst – Tränare
Global Adventure – Svante Båth
Usain Töll – Admir Zukanovic
Matadoren Eme – Joakim Hisved
Rally Hans – Catarina Lundström
Belker.

 

 

 

 

 

 

 


E3 – hingstar och valacker – försök 2:
Sten O Janssons Belker (e. Scarlet Knight) är tillbaka som en vinnare. Efter ett lopp i mestadels tredje utvändigt gick Torbjörn Jansson på i tredjespår 500 meter från mål och den treårige hingsten vann till sist säkert efter en stark avslutning.
– Det är nog första gången som jag var nervös när han startat. Nu visade han att han är tillbaka och att han inte tagit skada av den dåliga upplevelsen i Eskilstuna. Och det såg inte ut att vara tomt i mål heller, säger Sten O Jansson.
Vidare till final:
Häst – Tränare
Belker – Sten O Jansson
Zola Key – Björn Goop
Bailamos – Kristian Lindberg
B.W.T.Echo – Katja Melkko

E3 – hingstar och valacker – försök 3:
Senast vann Aetos Kronos (e. Bold Eagle) långa E3. I sitt uttagningslopp till korta E3 imponerade han på nytt. Johan Untersteiner körde tidigt till ledningen med Jerry Riordans häst och väl där hade han inga som helst problem att gå undan till säker seger. Detta på segertiden 1.11,1a/1640 meter.
– Han tar några extra steg ibland, men travar nästan alltid. Han är verkligen trevlig att hålla på med, säger skötaren Heli Tarimaa.
Vidare till final:
Häst – Tränare
Aetos Kronos – Jerry Riordan
Easy So Easy – Claes Sjöström
Alien Kronos – Svante Båth
Surf n’Turf – Catarina Lundström

Mascate Match.

 

 

 

 

 

 

 


E3 – ston – försök 1:
Senast vann Pekka Korpis Mascate Match (e. Muscle Mass) långa E3-finalen i Eskilstuna. Nu kan hon vara på väg mot en ny E3-triumf. I sitt uttagningslopp körde Pekka Korpi till ledningen i utgången av första sväng och från den positionen hade Mascate Match inga som helst problem att kontrollera händelserna hela vägen in.
– Jag hade bra känsla när jag fick ta över ledningen. Hon kommer att vara ännu ett snäpp bättre i finalen med det här loppet i kroppen, säger Pekka Korpi.
Vidare till final:
Häst – Tränare
Mascate Match – Pekka Korpi
Tonique – Åke Lindblom
Base Line – Tomas B Nilsson
Divane Godiva – Joakim Lövgren

E3 – ston – försök 2:
Stig H Johansson har en intressant treåring i stoet Margaretasjöhammar (e. Make It Happen). Trots ett tufft lopp först utvändigt om ledaren sista varvet hade hon förmågan att avgöra över upploppet tillsammans med Ulf Ohlsson. Detta på segertiden 1.13,4a/1640 meter.
– Utgångsläget var surt, men vi kom ned rätt bra ändå. Det var självklart för mig att gå ut utvändigt om ledaren. Hon har visat bra form och jag ville inte fastna. Jag tycker att vi hade bra kontroll sista 500 meterna, säger Ulf Ohlsson.
Vidare till final:
Häst – Tränare
Margaretasjöhammar – Stig H Johansson
Angel From Above – Claes Sjöström
Dior Ima – Mattias Djuse
Global Amazone – Jörgen Westholm

E3 – ston – försök 3:
Joakim Lövgrens Global Anarchy (e. S.J.’s Caviar) stod för en ordentligt svepning sista 700 meterna. Stoet rundade sina konkurrenter ute i fjärdespår
– Det blev stenhårt tempo och vi utnyttjade sista bortre långsidan på bra sätt. Tanken slog mig efter mål att undrar hur mycket hon hoppade bort i finalen senast. Nu har vi nya chanser i nästa final. Jag föll för den här hästen direkt. När vi började köra in henne och körde de första snabbjobben var hon en studsande flygmaskin. Det har gått på räls, säger Joakim Lövgren.
Vidare till final:
Häst – Tränare
Global Anarchy – Joakim Lövgren
Global Allegiance – Mattias Djuse
Alaska Dany – Alessandro Gocciadoro
Digital Pro – Stefan Melander

Finalerna körs på Örebrotravet lördagen den 17 augusti. Förstapriset i respektive final är en miljon kronor.

//www.travronden.se

#E3trav

Sveriges populäraste insatslopp för Europafödda 3-åriga hästar. Totalt 70 lopp i E3-serien och 18 mkr att vinna.
Banor: Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro.  Samarbetspartner:  Kalmar.