Betting Gangster omutlig

Foto: TR Bild

Trots en tuff slutrepa i tredje- och fjärdespår gick Betting Gangster inte att stoppa i korta E3-finalen för hingstar och valacker. Jerry Riordans jättelöfte var bara bäst och kusken Carl Johan Jepson kunde räkna hem sin största seger i karriären. 
– Det är en härlig häst det här, säger Jepson efter triumfen på 1.12,3a/1640 meter.

Devil Sound och Anders Zackrisson från innerspåret svarade ut Baritone Artist i spetsstriden och fick öppna första 500 meterna på 1.10,7. Jaguar Broline och Claes Sjöström landade i dödens samtidigt som Betting Gangster och Carl Johan Jepson hamnade så långt bak som fjärde utvändigt.
Med 800 kvar sände Carl Johan Jepson framåt och ekipaget fick rygg i tredjespår av Önas Nougat. Jepson vred sedan på i egen attack i fjärdespår med 400 och som det bet för Betting Gangster genom slutsvängen. Favoriten var snabbt framme vid täthästarna och över upploppet kunde inget stoppa favoriten. Med 100 kvar var det avgjort och segertiden skrevs till 1.12,3a/1640 meter.
– Jag fick gå lite för tidigt i fjärdespår, men det bet bra och hann vann säkert. Det var bara att ta hem honom sista biten, sa Carl Johan Jepson i vinnarcirkeln.
Jepson har seglat upp som en av landets toppkuskar de senaste åren, men saknat en riktig fullträff. Så lita på att segern i E3-finalen värmde.
– Det är min största seger hittills och det betyder mycket. Jag har kört en hel del storlopp och har aldrig haft en så här bra chans. Det kändes viktigt att få sätta dit den, sa Jepson.
Jerry Riordan är desto mer meriterad när det gäller storlopp och E3-segern var hans andra. När det gäller Betting Gangster så vann mamma Viola Silas korta E3 2009 och pappa Going Kronos vann långa E3 2006.
– Han var en stor, slapp häst som inte visade så mycket i början, men jag tänkte hela tiden på Viola Silas och så småningom släppte det. Han har allt och med hans stam kan man våga drömma om vad som helst, sa Riordan.
Betting Gangster belönades med 925.000 kronor.
Jaguar Broline med tränaren Claes Sjöström höll storstilat till andraplatsen på 1.12,4 efter sin resa i dödens och Baritone Artist fullföljde bra till tredjeplatsen. Filur Sisu tog hand om fjärdeplatsen efter sin resa i rygg ledaren. Devil Sound var tidigt slagen och fick nöja sig med en femteplats. Dats So Cool tog sista pengen. Tredjehandsfavoriten Fortune Mearas galopperade bort sig tidigt.

//www.travronden.se

#E3trav

Sveriges populäraste insatslopp för Europafödda 3-åriga hästar. Totalt 70 lopp i E3-serien och 18 mkr att vinna.
Banor: Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro.  Samarbetspartner:  Kalmar.