Båth och Lövgren E3-kungar

Tolfte E3-finalsegern kom med Attraversiamo.
Svante Båth kunde åka hem från Karlstad och E3-finalerna med ett leende på läpparna.
Stofinalen vanns av Joakim Lövgren och Zara Kronos.

Svante Båth fortsätter att befästa sin position som E3-kung. Han hade tre hästar i den öppna E3-klassen, så chansen var onekligen god. Erik Adielsson hade den svåra uppgiften att välja häst till finalen – och gjorde rätt. Attraversiamo (e. Kiss Francais) visade sig nämligen överlägsen efter forcering till dödens. Svantes ledare Global Withdrawl var slagen redan i slutsvängen och Båths Uppfödningsvinnare Global Welcome fick nöja sig med fjärdepriset trots en maxstyrning av Örjan Kihlström från andra par utvändigt.
– Attraversiamo är en häst som fortfarande är lite barnslig, men annars komplett. Jag är bara en passagerare, det är Svante, skötaren Linda Weman och Attraversiamo som ska hyllas, sade en ödmjuk Erik Adielsson.
Svante var förstås också belåten över utgången av loppet.
– Det är klart att jag är nöjd, går inte att säga så mycket annat.
Förstapriset var 925.000 kronor.
Det började med Staro Showbiz 2001 – nu är Svante uppe i tolv E3-finalvinster. Vilken kan utmana?

Tack vare högt tempo och en riktigt bra häst i Zara Kronos kunde Joakim Lövgren ta sin hittills första E3-finalseger i när stona gjorde upp i Karlstad.

Zara Kronos (e. Raja Mirchi)  ordnade den historiska vinsten. Detta efter att ledande Flash Am tvingats öppna första varvet efter 1.11,5 och favoriten Aleppo Pine galopperat bort sig. Det räckte mer än väl med stark spurt från tredje/fjärde par utvändigt. Segertiden skrevs till 1.12,7a/2140 meter och förstapriset var 925.000 kronor.
– Hon var vårt bästa tvååriga sto och man behöver ett kvitto mellan varven att konceptet fungerar. Det är stort att vinna E3, svarade Joakim Lövgren, som alltså aldrig tidigare vunnit en E3-final.
Det hade inte skötaren Jonas Oscarsson heller. Hans glädje gick inte att ta fel på.
– Det här betyder allt!
Joakim Lövgren fyllde på:
– Jag känner igen mig från då jag var i den åldern, det var härligt att få ge Jonas den här segern. Jag vet att Zara Kronos betyder allt för honom.

//www.travronden.se

#E3trav

Sveriges populäraste insatslopp för Europafödda 3-åriga hästar. Totalt 70 lopp i E3-serien och 18 mkr att vinna.
Banor: Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro.  Samarbetspartner:  Kalmar.