Alessandro Gocciadoro inför E3-finalerna

E3-finalerna på Bergsåker står för dörren. Alessandro Gocciadoro har kvalat in tre hästar – och tror på segermöjligheter i båda loppen.

Från spår tre i finalen för hingstarna och valackerna startar Expo Wise As. Efter nio starter är hingsten obesegrad felfri och Alessandro Gocciadoro är lyrisk över hästens prestationer på tävlingsbanan så här långt.

I uttagningen öppnade han första kilometern efter 1.11,2 för att sedan vinna i överlägsen stil på 1.12,2a/2140 meter.

– Jag älskar hästen. Han beter sig som en mästare och vann väldigt enkelt i försöket. När han inte galopperat bort sig har han vunnit väldigt enkelt varje gång genom hela karriären. Utgångsläget är superbra. Han är verkligen snabb från början och jag hoppas att vi når ledningen och stannar där hela vägen in i mål. Om inte ledningen hoppas jag att vi hittar positionen utvändigt om ledaren. Han är den perfekta hästen och vi har en god chans, säger Gocciadoro.

På sikt hoppas tränaren att Expo Wise As kan utvecklas till en av hans allra främsta.

– Han är min bästa treåring och kanske kan bli den bästa hästen på sikt också. Jag hoppas att han utvecklas till en riktig mästare.

I finalen för ston har Gocciadoro två hästar med: Esperia Font som vann sitt uttagningslopp och Esmeralda Bez som kvalade in via en andraplats.

– Esperia var väldigt fin i sitt lopp. Hon är snabb bakom bilen och vann enkelt. Jag ser henne som min bästa chans i den finalen. Esmeralda var också bra men jag upplever att hon gör sina bästa lopp i ryggar och inte i ledningen. Hon kan vara lite lat i den positionen. Därför är utgångsläget helt okej. Jag kommer att köra henne i finalen eftersom hon är ganska svår att köra, hon kan vara lurig bakom bilen och inte alltid helt perfekt i travet. Skulle det gå för fort den första biten kan hon absolut blanda sig i det hela till slut hon också.

Hästarna möttes i Treåringseliten för ston under elitloppshelgen. Då vann Esmeralda Bez medan Esperia Font slutade fyra.

Mattias Holmgren/Travronden

#E3trav

Sveriges populäraste insatslopp för Europafödda 3-åriga hästar. Totalt 70 lopp i E3-serien och 18 mkr att vinna.
Banor: Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro.  Samarbetspartner:  Kalmar.