Aetos Kronos vansinnigt bra

Erik Adielsson vann positionskriget.
Aetos Kronos bekymrades inte utan vann på ett fruktansvärt imponerande sätt.
– Absolut den bästa treåringen jag har kört, sade Johan Untersteiner.

Hingstarnas upplaga av korta E3-finalerna målades upp som en duell mellan Svante Båths Global Adventure och Jerry Riordans Aetos Kronos. Precis så blev det. Efter att Usian Töll flugit till ledningen och Erik Adielsson kommit före Johan Untersteiner som initialt blev hängande i tredjespår doftade det kanske Global Adventure? Särskilt när denne fick överta ledningen och 500 meter passerades på 1.10,7.
Johan ville inte lämna något åt slumpen utan forcerade direkt fram till positionen utvändigt om Global Adventure och lade sig i otäck närhet omgående. I sista sväng försvann duon i en häftig duell och över upploppet så kunde Aetos Kronos tugga ned en tapper tvåa. Segertiden blev extremt goda 1.10,9 utifrån förutsättningarna.
– Han har aldrig gjort mig besviken när jag kört. Ett hjärta av guld, kämpar alltid. Jag sa till Jerry redan i årsdebuten att det är ovanligt att känna en häst kämpa på det sättet, sade segerkusken Johan Untersteiner till Kanal 75.
– Heli (Tarrimaa, skötaren reds. anm.) och Jerry har gjort ett fantastiskt jobb och det är enkelt för mig att sitta här i tre minuter och se bra ut. Det är absolut den bästa treåringen jag har kört och bland treåringarna i världen tror jag att han håller väldigt bra klass.
Erik Adielsson om andrapristagaren:
– Han gjorde ett fantastiskt lopp, det var dock inte samma spänst i honom sista 200 meterna, med det sagt – all heder åt Aetos.

//www.travronden.se

#E3trav

Sveriges populäraste insatslopp för Europafödda 3-åriga hästar. Totalt 70 lopp i E3-serien och 18 mkr att vinna.
Banor: Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro.  Samarbetspartner:  Kalmar.